Lapsen oikeuksien viikon verkkotilaisuus 16.11.2022

Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry sekä tiedekummit Sote-akatemia ja INVEST järjestävät tänäkin vuonna Lapsen oikeuksien viikolla verkkotilaisuuden. Tänä vuonna tilaisuuden teemana on lapsen oikeus turvalliseen tulevaisuuteen. 

Aika: 16.11. klo 9-11

Elämme useampien päällekkäisten kriisien aikaa. Globaalilla tasolla puhutaan niin pandemiasta, ilmastokriisistä, sodista kuin energia- ja talouskriisistä. Kriiseistä jokainen haastaa lapsen oikeuksien toteutumista. Monet lapset ja nuoret kokevat myös turvattomuuden tunnetta, ja tulevaisuus saattaa tuntua epävarmalta tai pelottavalta.

Maailmanlaajuisia ilmiöitä ei voida unohtaa, mutta mitä turvallisuus tarkoittaa lasten ja nuorten arjessa? Miten lasten ja nuorten parissa työskentelevät pystyvät ennaltaehkäisemään turvattomuuden tunnetta? Millaisia ovat rakenteelliset tekijät turvattomuuden kokemusten taustalla?

Miten luomme turvallisuutta ja myös toivoa lasten ja nuorten tulevaisuuteen?

Tilaisuudessa kuullaan mm. lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarista, tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpäätä sekä lastensuojelujärjestöjen nuoria kokemusasiantuntijoita. Verkkotilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Tutustu päivän puhujiin ja ilmoittaudu mukaan 14.11. mennessä: https://vslj.fi/lapsen-oikeuksien-tilaisuus-2022/