LASTU – monialainen korkeakoulujen ja työelämän kehittämisverkosto lasten hyvinvoinnin tueksi
LASTU-verkosto kokoaa yhteen sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia kouluttavat korkeakoulut ja työelämätoimijat. Verkoston tarkoituksena on vahvistaa opetus- ja kasvatusalan ja sote-alan yhteistyötä ja näin tukea lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia.
Lapsistrategia ja sote-uudistus korostavat kokonaisvaltaista työotetta ja varhaista tukea, jotta kasvavia terveys- ja hyvinvointieroja voidaan kaventaa ja lasten hyvinvointia lisätä. Näiden tavoitteiden saavuttaminen vaatii lasten kanssa toimivilta ja heidän kouluttajiltaan entistä vahvempaa yhteistyötä ja uudenlaista ammattienvälistä osaamista. Sote-alan koulutus ja tutkimus toteutuvat harvoin sellaisessa yhteistyössä, joka huomioi lisäksi kasvatus- ja opetusalan. Tämä vaikeuttaa yhteisen osaamisen kehittymistä ja palvelujen lapsilähtöistä uudistamista.
Verkoston tavoitteet
LASTU-verkosto on syntynyt Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman hankkeen tuloksena. Verkoston päätavoitteena on vahvistaa sote-, kasvatus- ja opetusalojen kouluttajien, opiskelijoiden, lasten parissa työskentelevien ja palvelujen kehittäjien yhteistä osaamista ja parantaa korkeakoulutuksen työelämärelevanssia. Hankekauden aikana verkostossa kehitetään tulevaisuuden perhekeskusten ja vaativan erityisen tuen palvelujen toimijoille helposti saavutettavia koulutussisältöjä. Lisäksi arvioidaan monialaista yhteistyötä soteko-alan korkeakoulutuksessa ja työelämässä.
LASTU-verkosto integroituu osaksi Osaamispuu®-työtä, sekä laajemmin tukemaan jatkuvan oppimisen ohjelmaa ja sosiaali-, terveys-, opetus- ja kasvatuspalvelujen uudistumista.
Verkoston toiminta
Tapahtumat
Tulevat tapahtumat
- 26.4.2023 Symposium Kuopiossa / etänä
Menneet tapahtumat
- 28.11. klo 9-10 Tutkimusyhteistyö-teemaryhmän pikkujoulusprintin aloitustilaisuus
- 28.11. klo 15-16 Monialaisen osaamisen kehittäminen -teemaryhmän pikkujoulusprintin aloitustilaisuus
- 26.9. klo 9-10 ja 15-16 Syyssprintin kick-offit
- 6.6. klo 13.30–16 MOOC: Osaaminen perhekeskuksissa fasilitoitu työpaja
- 19.5. klo 9–10.30 Perhekeskuskehittämisen tapaaminen Varsinais-Suomi
- 18.5. klo 14–16 Perhekeskuskehittämisen tapaaminen Pohjois-Savo
- 9.5. klo 9–10 ja klo 15–16 Kevätkirmaussprintin kick-offit (tallenne DigiCampuksella)
- 26.4. Symposium
- 14.2. klo 15–16 Monialaisen osaamisen kehittäminen -teemaryhmän talvisprintin kick-off
- 14.2. klo 9–10 Tutkimusyhteistyö-teemaryhmän talvisprintin kick-off
- 13.1.2022 klo 14.00–14.30 Osaamispuun esittelytilaisuus
- 22.11. klo 9–10 Tutkimusyhteistyö-teemaryhmän aloitustapaaminen (linkki avautuu DigiCampukseen)
- 22.11. klo 15–16 Monialaisen osaamisen kehittäminen -teemaryhmän aloitustapaaminen (linkki avautuu DigiCampukseen)
- 6.10. klo 12–12.30 DigiCampus-klinikka
- 23.9. klo 9–11 LASTU-hankkeen käynnistys / kick off -tilaisuus
- 14.4.2021 LASTU-hankkeen ideointiwebinaari.
Liity mukaan verkostoon!
Täyttämällä tämän lyhyen Webropol-lomakkeen voit tilata Lastuviesti-uutiskirjeen, jonka kautta tiedotetaan hankkeen etenemisestä ja tapahtumista. Samalla voit myös ilmoittautua teemaryhmiin, jolloin saat jatkossa kutsuja teemaryhmän tapahtumiin ja toimintaan. Verkostoon liittyminen ei kuitenkaan velvoita osallistumaan hankkeen toimintaan. Lomaketta saa mielellään jakaa eteenpäin!
Aiemmat uutiskirjeet
- Lastuviesti 5/2022
- Lastuviesti 4/2022
- Tervetuloa LASTU-symposiumiin
- Lastuviesti 2/2022
- Lastuviesti 1/2022
- Lastuviesti 5/2021
- Lastuviesti 4/2021
- Lastuviesti 3/2021
- Lastuviesti 2/2021
- Lastuviesti 1/2021
LASTUn verkkoympäristöön kirjautuminen
- Klikkaa osoitteeseen: https://digicampus.fi/course/view.php?id=1937 tai mene osoitteeseen https://digicampus.fi/ ja etsi verkkoympäristö kirjoittamalla hakukenttään “lastu”.
- Valitse, miten haluat kirjautua verkkoympäristöön. Huomioithan, että verkkoympäristössä käytävästä viestinnästä ilmoitukset tulevat siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla kirjaudut, ellet vaihda sähköpostiosoitetta DigiCampus-profiilin asetuksista. Kirjautumisvaihtoehdot ovat: HAKA-kirjautuminen, Google-kirjautuminen tai vierailijakirjautuminen.
- HAKA-kirjautuminen (suositeltava): jos organisaatiosi käyttää HAKA-tunnistautumista (mm. useimmat korkeakoulut), voit käyttää tätä kirjautumisvaihtoehtoa. Etsi organisaatiosi pudotusvalikosta ja kirjaudu omilla organisaatiotunnuksillasi.
- Google-kirjautuminen (suositeltava): jos organisaatiotasi ei löydy HAKA-kirjautumislistalta, voit kirjautua Google-tunnuksillasi. Muistathan tällöin, että ilmoitukset ja uutiset verkkoympäristössä tulevat gmailiisi, ellet vaihda sähköpostiosoitettasi DC-profiilin asetuksissa!
- Vierailijakirjautuminen: myös vierailijana pääsee verkkoympäristöön. Tällöin pääset näkemään sisältöjä ja seuraamaan keskusteluja, mutta et voi itse osallistua verkkoympäristön toiminnallisuuksiin etkä saa uutisia tai ilmoituksia sähköpostiisi.
- Huom! Kirjautumisvaihtoehdoissa A ja B DigiCampus voi pyytää sinua varmentamaan kirjautumisesi sähköpostilinkin kautta. Kirjautuminen vaatii myös käyttöehtojen hyväksymistä.
- Jos olet kirjautunut verkkoympäristöön HAKA- tai Google-tunnuksilla, sinun tulee lisätä itsesi LASTUn kurssialueelle. Klikkaa oikean yläkulman ratassymbolista ja valitse “Lisää minut tälle kurssille”. Vahvista liittyminen vielä valitsemalla “Itserekisteröityminen”-otsikon alla oleva sininen “Lisää minut kurssialueelle”-painike.
- Hurraa – olet nyt LASTUn verkkoympäristössä! LASTUn verkkoympäristö näkyy nyt omalla DigiCampuksen työpöydälläsi.
Ota yhteyttä
miia.tuominen@utu.fi
jaanet.salminen@utu.fi
anne.surakka@uef.fi